Uthyrningspolicy

VasastadenVårt mål är att få hyresgäster som trivs med sitt boende och som bor hos oss länge. Vi värnar om våra hyresgäster och vår grundtanke är att få rätt hyresgäst till rätt lägenhet.
Vi är ett familjeägt företag där omtanke, ansvar och kvalitet är viktigt. Förvaltning är inte bara vår profession, det är vår passion!

Uthyrning
Vår uthyrning sker främst via vår en egen intressebank där du kan registrera dig och söka lediga lägenheter. Viss uthyrning sker också via NyaBoplats Göteborg. Det är viktigt att du som söker bostad ser till att din intresseanmälan är uppdaterad och har en giltig e-postadress. Skriv gärna en kort presentation av dig själv på din intresseanmälan. För att stå kvar i vår intressebank måste du själv uppdatera din anmälan var sjätte månad.

Kriterier
För att söka lägenhet hos oss behöver du uppfylla kriterierna nedan:
• Godkänd kreditupplysning. Vi tar kreditupplysning på alla som söker lägenhet. Vi godkänner inte hyresgäster med betalningsanmärkningar eller skulder.
• Du ska vara myndig.
• Du ska ha fast inkomst. Inkomsten kan komma från arbete, pension, a-kassa eller studiemedel. Inkomsten ska vara tillräcklig för att täcka både hyra och uppehälle.
• Lägenheten du söker ska vara din permanenta bostad.

Du kan inte påverka uthyrningsprocessen genom att ringa till oss. Vi har inga förturer.

Omflyttning
Bor du hos oss idag och vill söka en annan lägenhet internt? Vi ställer samma krav på dig som bor hos oss som vid en nyinflyttning. Vi prövar betalningsförmåga, referenser och skäl. Du som har bott hos oss minst tre år i nuvarande lägenhet kan registrera dig i vår intressebank och söka lägenhet inom vårt fastighetsbestånd när vi annonserar något ledigt som passar dig.